Aandacht en werkhoudingproblemen 

Door deze problemen kunnen er leerachterstanden ontstaan. Er zijn dan dus twee problemen aan te pakken; het leren concentreren/ werkhouding verbeteren en het verminderen van de leerachterstanden. Vindt u het daarom belangrijk dat ook uw kind een opdracht tot een goed einde brengt, maar heeft u het idee dat uw kind de vaardigheid mist om de opgegeven taak op de juiste manier te plannen, uit te voeren en vervolgens te evalueren, meld uw kind dan aan voor deze training.
Voor het aanleren van deze belangrijke vaardigheid verzorg ik een training die o.a. gebaseerd is op de Beren-aanpak van Kaat Timmerman. Deze methode is een praktische bewerking van de zelfinstructiemethode van o.a. Meichenbaum.
Aandacht en werkhouding ‘Geluk zit in het leren leren!’
home wie ben ik remedial teaching ondersteuning tarieven contact nuttige links
Bekijk ook eens dit informatieve filmpje. Daarnaast werk ik met de methode Kids’ Skills van Ben Furman. Dit is een oplossingsgerichte methode waarmee ik kinderen kan helpen hun eigen problemen op te lossen door hen vaardigheden te leren (verbeteren). Door middel van voorbeelden en tips krijgt uw kind handvaten om beter/zelfstandiger te worden op het gebied van concentratie en werkhouding.   Terug...